Beogradski arbitražni centarPravilnikPreporučena klauzulaKalkulator

Удружење за арбитражно право

Непрофитно удружење грађана које тренутно броји више од 100 чланова, међу којима су адвокати, професори универзитета, судије и правници у привреди који се у пракси и на академском пољу баве домаћом и међународном арбитражом.

Претрага

Претражите базу чланова Удружења

Арбитри и саветници - чланови Удружења
Претрага

Удружење за арбитражно право је непрофитно удружење грађана које тренутно броји више од 100 чланова, међу којима су адвокати, професори универзитета, судије и правници у привреди који се у пракси и на академском пољу баве домаћом и међународном арбитражом.

Основано је 2013. године и отворено за чланство свим дипломираним правницима и арбитражним практичарима, без обзира на држављанство и године старости. Услови за учлањење предвиђени су у члану 7 Статута.

Делатност Удружења обухвата организовање обука и тренинга, трибина, курсева, семинара и радионица, образовање и издаваштво. Удружење обавља промотивне активности пружа консултативне услуге усмерене ка унапређењу арбитраже у Србији. У том циљу удружење је основало и Фондацију за развој алтернативног решавања спорова.

При Удружењу постоји посебна организациона јединица – стална арбитражна институција – Београдски арбитражни центар (БАЦ), која пружа услуге решавања домаћих и међународних спорова. Удружењем управља Управни одбор.