Co-Chairs’ Circle u Rimu

Under 40 sekcija Udruženja za arbitražno pravo postala je maja 2018. godine član Co-Chairs’ Circle nakon godišnjeg sastanka ove grupe koji je održan u periodu od 18 do 19. maja u Rimu. The Co-Chairs’ Circle je neformalna platforma za razmenu iskustava između mladih arbitražnih stručnjaka. Ovu mrežu trenutno čini preko 30 sličnih organizacija iz celog sveta.

Na godišnjem sastanku Co-Chairs’ Circle naše Udruženje su predstavljali dr Milena Đorđević, član Upravnog odbora Udruženja i g-din Dragan Psodorov, koordinator under 40 sekcije Udruženja. Oni su na sastanku predstavili aktivnosti našeg Udruženja i informisali prisutne članove drugih organizacija o mogućnostima saradnje u budućnosti. Pristupajući ovoj mreži udruženja, naši članovi dobijaju mogućnost da dalje afirmišu arbitražu u Srbiji, kao i da učestvuju na zajedničkim seminarima i arbitražnim konferencijama koje druga udruženja organizuju. Sledeći takav skup održava se sredinom jula u Berlinu. Za više informacija videti ovde.

Co-Chairs’ Circle sastanku je prethodila treća globalna konferencija Co-Chairs’ Circle  koja je okupila preko 200 mladih arbitražnih stručnjaka  (videti Program), na kojoj je dr Milena Đorđević uzela učešće u radu panela na temu  “The Arbitrators of Tomorrow” . Počasni govornik na konferenciji bio je g-din Aleksis Mure (Alexis Mourre), predsednik ICC Međunarodnog arbitražnog suda.

21st maj 2018|Nekategorizovano|0 Komentara

O autoru teksta:

Obrazovanje - Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, diplomirani pravnik (1985); - Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, profesor engleskog jezika i književnosti (1986); - Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, magistar pravnih nauka (1989); - Cornell University Law School, New York, Master of Laws, LL.M. (1991); - Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, doktor pravnih nauka (1994). - Diplôme d’Université (D.U.) de troisième cycle de droit nucléaire international, 2011, Université de Montpellier, France Radno iskustvo - Redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu; - Međunarodni arbitar; - Konsultant u oblastima Međunarodnog privatnog prava i Arbitraže. Iskustvo u arbitraži - Član veća u arbitražnom postupku po ICSID pravilima (investicioni spor), - Arbitar pojedinac i član veća u arbitražnim postupcima po ICC pravilima (sporovi povodom privatizacije, građevinski sporovi, sporovi povodom trgovinskog zastupanja); - Član arbitražnog veća u međunarodnim trgovinskim i investicionim arbitražama po arbitražnim pravilima UNCITRAL-a organizovanim ad hoc i od strane Stalnog arbitražnog suda u Hagu; - Član arbitražnog veća u međunarodnim trgovinskim arbitražama po arbitražnim pravilima LCIA-a; - Arbitar pojedinac, predsednik i član arbitražnog veća u trgovinskim arbitražama po Pravilniku Spoljnotrgovinske arbitraže pri PKS; - Član arbitražnog veća u trgovinskim sporovima po Švajcarskim arbitražnim pravilima; - Član arbitražnog veća u trgovinskim sporovima po Pravilniku Stalnog izbranog suda pri PKS; - Sekretar arbitražnog suda; Trenutna pozicija - Redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu; - Predsednica Beogradskog arbitražnog centra; Profesionalne aktivnosti i članstva - Član Udruženja za arbitražno za pravo (UAP); - Član Udruženja pravnika u privredi; Objavljeni radovi - Stanivuković, M.: Međunarodna arbitraža, Službeni list, Beograd, 2013; - Stanivuković, M.: Međunarodno privatno pravo - Opšti deo, Beograd, 2013 (sa Živković, M.); - Stanivuković, M.: National Report for Serbia in: International Handbook on Commercial Arbitration, Jan Paulsson (ed) supplement 64m Hague, Kluwer Law Internationalm 2011; - Stanivuković, M.: Encyclopaedia of Laws - Private International Law, Supplement 21: Serbia, London, Kluwer Law International, 2009 (with Živković, M.); - Stanivuković, M: Pojedinac pred sudom Evropskih zajednica, Beograd, 2009.

Pošaljite komentar