Co-Chairs’ Circle у Риму

Under 40 секција Удружења за арбитражно право постала је маја 2018. године члан Co-Chairs’ Circle након годишњег састанка ове групе који је одржан у периоду од 18 до 19. маја у Риму. The Co-Chairs’ Circle је неформална платформа за размену искустава између младих арбитражних стручњака. Ову мрежу тренутно чини преко 30 сличних организација из целог света.

На годишњем састанку Co-Chairs’ Circle наше Удружење су представљали др Милена Ђорђевић, члан Управног одбора Удружења и г-дин Драган Псодоров, координатор under 40 секције Удружења. Они су на састанку представили активности нашег Удружења и информисали присутне чланове других организација о могућностима сарадње у будућности. Приступајући овој мрежи удружења, наши чланови добијају могућност да даље афирмишу арбитражу у Србији, као и да учествују на заједничким семинарима и арбитражним конференцијама које друга удружења организују. Следећи такав скуп одржава се средином јула у Берлину. За више информација видети овде.

Co-Chairs’ Circle састанку је претходила трећа глобална конференција Co-Chairs’ Circle  која је окупила преко 200 младих арбитражних стручњака  (видети Програм), на којој је др Милена Ђорђевић узела учешће у раду панела на тему  “The Arbitrators of Tomorrow” . Почасни говорник на конференцији био је г-дин Алексис Муре (Alexis Mourre), председник ICC Међународног арбитражног суда.

21st мај 2018|Некатегоризовано|0 Коментара

О аутору текста:

Obrazovanje - Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, diplomirani pravnik (1985); - Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, profesor engleskog jezika i književnosti (1986); - Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, magistar pravnih nauka (1989); - Cornell University Law School, New York, Master of Laws, LL.M. (1991); - Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, doktor pravnih nauka (1994). - Diplôme d’Université (D.U.) de troisième cycle de droit nucléaire international, 2011, Université de Montpellier, France Radno iskustvo - Redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu; - Međunarodni arbitar; - Konsultant u oblastima Međunarodnog privatnog prava i Arbitraže. Iskustvo u arbitraži - Član veća u arbitražnom postupku po ICSID pravilima (investicioni spor), - Arbitar pojedinac i član veća u arbitražnim postupcima po ICC pravilima (sporovi povodom privatizacije, građevinski sporovi, sporovi povodom trgovinskog zastupanja); - Član arbitražnog veća u međunarodnim trgovinskim i investicionim arbitražama po arbitražnim pravilima UNCITRAL-a organizovanim ad hoc i od strane Stalnog arbitražnog suda u Hagu; - Član arbitražnog veća u međunarodnim trgovinskim arbitražama po arbitražnim pravilima LCIA-a; - Arbitar pojedinac, predsednik i član arbitražnog veća u trgovinskim arbitražama po Pravilniku Spoljnotrgovinske arbitraže pri PKS; - Član arbitražnog veća u trgovinskim sporovima po Švajcarskim arbitražnim pravilima; - Član arbitražnog veća u trgovinskim sporovima po Pravilniku Stalnog izbranog suda pri PKS; - Sekretar arbitražnog suda; Trenutna pozicija - Redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu; - Predsednica Beogradskog arbitražnog centra; Profesionalne aktivnosti i članstva - Član Udruženja za arbitražno za pravo (UAP); - Član Udruženja pravnika u privredi; Objavljeni radovi - Stanivuković, M.: Međunarodna arbitraža, Službeni list, Beograd, 2013; - Stanivuković, M.: Međunarodno privatno pravo - Opšti deo, Beograd, 2013 (sa Živković, M.); - Stanivuković, M.: National Report for Serbia in: International Handbook on Commercial Arbitration, Jan Paulsson (ed) supplement 64m Hague, Kluwer Law Internationalm 2011; - Stanivuković, M.: Encyclopaedia of Laws - Private International Law, Supplement 21: Serbia, London, Kluwer Law International, 2009 (with Živković, M.); - Stanivuković, M: Pojedinac pred sudom Evropskih zajednica, Beograd, 2009.

Пошаљите коментар