O nama

Udruženje za arbitražno pravo je neprofitno udruženje građana koje trenutno broji više od 70 članova, među kojima su advokati, profesori univerziteta, sudije i pravnici u privredi koji se u praksi i na akademskom polju bave domaćom i međunarodnom arbitražom.

Osnovano je 2013. godine i otvoreno za članstvo svim diplomiranim pravnicima i arbitražnim praktičarima, bez obzira na državljanstvo i godine starosti. Uslovi za učlanjenje predviđeni su u članu 7 Statuta. Uobičajeno je da se počne sa pridruženim članstvo, da bi se posle tri godine steklo punopravno članstvo. Izuzetno, Upravni  odbor  može  odlučiti  da  donese  odluku  o direktnom prijemu u punopravno članstvo.  Postani član >>

Delatnost Udruženja obuhvata organizovanje obuka i treninga, tribina, kurseva, seminara i radionica, obrazovanje i izdavaštvo. Udruženje obavlja promotivne aktivnosti pruža konsultativne usluge usmerene ka unapređenju arbitraže u Srbiji. U tom cilju udruženje je osnovalo i Fondaciju za razvoj alternativnog rešavanja sporova.

Postanite član

Postanite član udruženja

Popunite registracionu formu.
Postanite član

Pri Udruženju postoji posebna organizaciona jedinica – stalna arbitražna institucija – Beogradski arbitražni centar (BAC), koja pruža usluge rešavanja domaćih i međunarodnih sporova. Udruženjem upravlja Upravni odbor.