Арбитражни семинар у Женеви

Арбитражни семинар у Женеви

10. маја 2019. године је у просторијама адв. канцеларије Schellenberg Wittmer  у Женеви одржан округли сто „Sharing is Caring“ с циљем размене искустава у раду арбитражних удружења из Италије, Француске, Шпаније, Белгије, Србије, Украјине, Русије и Швајцарске, као и из рада глобалног удружења Arbitral Women. У раду округлог стола испред нашег Удружења учествовала је доц. др Милена Ђорђевић, члан Управног одбора Удружења. Радом округлог стола председавао је адвокат Себастијано Неси из канцеларије домаћина.

На округлом столу су представљени нови пројекти удружења, као и новине у правном оквиру за арбитражу у земљама панелиста. Иницијатива доц. Ђорђевић да се одржавање оваквих округлих столова и размена искустава устали као редовна активност удружења за арбитражно право из Европе и света, прихваћена је од стране свих панелиста и у току су припреме за наредни састанак.

 

По окончању округлог стола учесници су се преселили у зграду La Maison de La Paix  где је у организацији ICC Switzerland одржана конференција на тему извршења и поништаја арбитражних одлука у земљама Европе. Наше Удружење за арбитражно право било је један од медијских покровитеља овог скупа.