Ветар промене – виртуелна и електронска арбитража

Дана 18. јуна 2020. године у сарадњи Секције правника млађих од 35 година Копаоничке школе природног права и Секције арбиражних делатника млађих од 40 година нашег Арбитражног удружења, одржан је заједнички вебинар под називом „Ветар промене – виртуелна и електронска арбитража”.

Наша чланица и кординаторка Секције правника млађих од 35 година Копаоничке школе природног права, Андреа Николић, је била уводничар, док је модератор дебате био Леон Копецки, партнер у адвокатској канцеларији Schoenherr, у Бечу.

Панел се састојао од три говорника, међу којима су били: Мирезе Филипе из ICC Арбитражног суда из Париза, Мануел Касас, адвокат у адвокатској канцеларији WilmerHale, из Лондона, и Катрин Ан Кунз, партнер у адвокатској канцеларији Lalive, из Женеве.

Питања која су била обрађена током панел дискусије су дигитализација арбитраже, допуштеност виртуелних усмених расправа, технички аспекти вођења виртуелних усмених расправа, могушћности поништаја арбитражне одлуке, као и многа друга релеванта питања.

Вебинар је слушало око 60 учесника из неколико различитих држава.