Vetar promene – virtuelna i elektronska arbitraža

Dana 18. juna 2020. godine u saradnji Sekcije pravnika mlađih od 35 godina Kopaoničke škole prirodnog prava i Sekcije arbiražnih delatnika mlađih od 40 godina našeg Arbitražnog udruženja, održan je zajednički vebinar pod nazivom „Vetar promene – virtuelna i elektronska arbitraža”.

Naša članica i kordinatorka Sekcije pravnika mlađih od 35 godina Kopaoničke škole prirodnog prava, Andrea Nikolić, je bila uvodničar, dok je moderator debate bio Leon Kopecki, partner u advokatskoj kancelariji Schoenherr, u Beču.

Panel se sastojao od tri govornika, među kojima su bili: Mireze Filipe iz ICC Arbitražnog suda iz Pariza, Manuel Kasas, advokat u advokatskoj kancelariji WilmerHale, iz Londona, i Katrin An Kunz, partner u advokatskoj kancelariji Lalive, iz Ženeve.

Pitanja koja su bila obrađena tokom panel diskusije su digitalizacija arbitraže, dopuštenost virtuelnih usmenih rasprava, tehnički aspekti vođenja virtuelnih usmenih rasprava, mogušćnosti poništaja arbitražne odluke, kao i mnoga druga relevanta pitanja.

Vebinar je slušalo oko 60 učesnika iz nekoliko različitih država.