ICC YAF seminar u Beogradu

ICC YAF seminar u Beogradu

6. априла 2019, у оквиру Београдских арбитражних дана (XI Belgrade Arbitration Conference и XII Belgrade open pre-moot), ICC Young Arbitrators Forum и Under 40 секција Удружења за арбитражно право организовали су семинар у Београду на тему – Debating hot topics in International Arbitration.

Семинар је организован у сарадњи са адв. канц.  CMS Belgrade у облику дебате на две горуће теме из међународне арбитражне праксе. Први панел је дискутовао на тему  Transparency vs. Confidentiality. Рад овог панела је модерирао  Florian Ettmayer (Baker McKenzie Vienna), а панелисти су били Ивана Благојевић (ICC International Court of Arbitration) и Марија Шћекић (WilmerHale London). Други панел је разматрао питање да ли Third Party Funding and Security for Costs треба да буду обавезна или изузетна средства у арбитражном поступку. Овим панелом је модерирала Сара Пенђер (Stankovic & partners и co-chair under 40 секције Удружења), а панелисти су били  Giulio Palermo (Archipel Geneva) и Alina Tugearu (Zamfirescu Racoti & Partners Bucharest).

Семинар је отворио Co-Chair Under 40 секције Удружења за арбитражно право Ненад Ковачевић (CMS Belgrade), који је, по завршетку дебате, изнео и закључне напомене.

Семинар је био изузетно посећен, а публика је нарочито похвалила формат семинара као и квалитет учесника.

Ово је само први у низу активности које планира Under 40 секција нашег Арбитражног удружења.