6. aprila 2019, u okviru Beogradskih arbitražnih dana (XI Belgrade Arbitration Conference i XII Belgrade open pre-moot), ICC Young Arbitrators Forum i Under 40 sekcija Udruženja za arbitražno pravo organizovali su seminar u Beogradu na temu – Debating hot topics in International Arbitration.

Seminar je organizovan u saradnji sa adv. kanc.  CMS Belgrade u obliku debate na dve goruće teme iz međunarodne arbitražne prakse. Prvi panel je diskutovao na temu  Transparency vs. Confidentiality. Rad ovog panela je moderirao  Florian Ettmayer (Baker McKenzie Vienna), a panelisti su bili Ivana Blagojević (ICC International Court of Arbitration) i Marija Šćekić (WilmerHale London). Drugi panel je razmatrao pitanje da li Third Party Funding and Security for Costs treba da budu obavezna ili izuzetna sredstva u arbitražnom postupku. Ovim panelom je moderirala Sara Penđer (Stankovic & partners i co-chair under 40 sekcije Udruženja), a panelisti su bili  Giulio Palermo (Archipel Geneva) i Alina Tugearu (Zamfirescu Racoti & Partners Bucharest).

Seminar je otvorio Co-Chair Under 40 sekcije Udruženja za arbitražno pravo Nenad Kovačević (CMS Belgrade), koji je, po završetku debate, izneo i zaključne napomene.

Seminar je bio izuzetno posećen, a publika je naročito pohvalila format seminara kao i kvalitet učesnika.

Ovo je samo prvi u nizu aktivnosti koje planira Under 40 sekcija našeg Arbitražnog udruženja.