Dana 24.10.2019. godine održani su Peti sarajevski dani arbitraže na temu Mnogobrojna lica raznolikosti u međunarodnoj arbitraži. Teme o kojima se raspravljalo ticale su su raznolikosti u međunarodnoj trgovinskoj arbitraži u svetlu izbora arbitara, koncesionih ugovora u Bosni i Hercegovini i u praksi, kao i FIDIC standardnih uslova ugovora. Uvodni govor (“key note”) je održala Mirèze Philippe, specijalni zastupnik Međunarodne trgovačke komore (ICC), koja je pričala o zastupljenosti žena u arbitraži i podsetila da svi imamo obavezu da radimo na ostvarivanju jednake zastupljenost žena i muškaraca u arbitraži. Među panelistima bila su i dva člana Udruženja za arbitražno pravo – Filip Boras, koji je govorio o raznolikosti u međunarodnoj arbitraži, kako kada je u pitanju sastav tima unutar advokatskih kancelarija, tako i kada je u pitanju sastav arbitražnog veća i dr Jovan Nikčević koji je govorio o FIDIC uslovima ugovaranja, odnosu investitora, izvođača i podizvođača, kao i o rešavanju sporova pred DAB-om. Udruženje za arbitražno pravo bilo je medijski partner u organizaciji ovog događaja.

Detaljan program konferencije i brošura dostupni su ovde.