Tri srpska univerziteta uzela učešće na Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot takmičenju

Tri srpska univerziteta uzela učešće na Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot takmičenju

[fusion_text]

Po prvi put od osnivanja najvećeg svetskog takmičenja studenata prava u oblasti međunarodne trgovinske arbitraže i međunarodne prodaje robe, Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, čak tri univerziteta iz Srbije poslali su svoje timove da uzmu učešće u 21. „međunarodnoj olimpijadi prava“ u Beču. Studenti završnih godina osnovnih i master studija sa pravnih fakulteta Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta u Nišu testirali su svoje znanje iz međunarodne prodaje robe i međunarodne trgovinske arbitraže pred istaknutim stručnjacima iz celog sveta, takmičeći se sa kolegama sa preko 290 univerziteta širom sveta u periodu između 10. i 18. aprila 2014. godine.

Studenti iz Srbije već godinama postižu zapažene rezultate na moot court takmičenjima u Evropi i svetu, a ovogodišnje učešće timova iz Beograda, Novog Sada i Niša na Willem C. Vis takmičenju potvrđuje ne samo rastuću zainteresovanost studenata za arbitraži i ADR, već i visok kvalitet obrazovanja u oblasti arbitražnog rešavanja sporova koje nude pravni fakulteti u Srbiji. Takođe, neposredno pre finalnih okršaja u Beču, sva tri tima iz Srbije imala su priliku da svoje advokatske veštine oprobaju i u simulacijama koje su se održale u okviru Belgrade Open Pre Moot pripremnog turnira, o kojem više možete saznati ovde.>>

Više o samom Willem C. Vis International Arbitration Moot možete pogledati na zvaničnoj stranici takmičenja.>>

O individualnim uspesima studenata na tkamičenju ove godine možete saznati više na zvaničnim stranicama Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu.

[/fusion_text]