Beogradski arbitražni centar i Istanbulski arbitražni centar zaključili sporazum o saradnji

Beogradski arbitražni centar (BAC) i Istanbulski arbitražni centar (ISTAC) su zaključili Sporazum o saradnji u cilju unapređenja međunarodnog rešavanja sporova putem jačanja veza i projekata između zainteresovanih privrednika u Turskoj i Srbiji. Obe arbitražne institucije teže saradnji radi promovisanja arbitraže i drugih mehanizama za rešavanje sporova održavanjem zajedničkih konferencija i seminara. Važan aspekt ove saradnje između institucija odnosi se na pružanje podrške u obezbeđivanju odgovarajućih prostora i usluga u gradovima u kojima se ove institucije nalaze, čime se olakšava administriranje i efikasan tok arbitražnog postupka.

Sporazum o saradnji su potpisali prof. dr Ziya Akıncı, predsednik ISTAC-a i prof. dr Maja Stanivuković, predsednica BAC-a, u znak saglasnosti sa uspostavljanjem bliskih odnosa između ove dve institucije.

Navedena saradnja ima značaj za širu poslovnu zajednicu, posebno u Turskoj i Srbiji, gde se odvijaju značajne investicije i komercijalne transakcije. Partnerstvo pruža pozitivan doprinos rešavanju prekograničnih sporova i olakšavanju međunarodnih transakcija.