Дана 22. новембра 2019, у просторијама адвокатске канцеларије ЦМС Београд, Секција за  арбитражне делатнике млађе од 40 година Арбитражног удружења у сарадњи са Форумом младих арбитара Међународне трговинске коморе (ICC YAF), организовала је дебату о развоју каријерe у међународној трговинској арбитражи са фокусом на перспективе и изазове за арбитражне делатнике млађе од 40 година.

Завршно излагање је приредила  Данијела Каролус – Брунер (Daniela Karollus – Bruner) из адвокатске канцеларије ЦМС Беч, а говорила је о значају како рада у канцеларији тако и животу ван канцеларије. Она је нагласила да је у циљу изградње каријере у арбитражи подједнако важно напорно радити на случајевима али и да се не остане само иза рачунара већ и да се присуствује догађајима.

Током разговора на панелу,  Бенџамин Готлиб (Benjamin Gottlieb) из адвокатске канцеларије Shellenberg Wittmer (Цирих), Мину Гвардјанчић из адвокатске канцеларије Карановић и партнери (Љубљана), Далибор Валничић из адвокатске канцеларије Wolf Theiss (Загреб), Сенка Михај из адвокатске канцеларије МИМ (Београд) и Соња Отенхајмер из адвокатске канцеларије ЦМС (Беч) поделили су своје приче о каријери, препрекама и изазовима кроз које су прошли у изградњи својих арбитражног каријера. Публика је имала прилику да чује доста препорука, савета о томе шта треба/не треба радити (dos and donts”) када се трасира каријера у арбитражи. Неки од савета који су били посебно истакнути јесте да се не треба бојати да се преузме одговорност, да се постављају питања, да се јасно исказује мишљење, да се буде самоуверен уместо арогантан и да се говори и дружи са колегама.

Велико нам је задовољство што је догађај похађао и Себастијано Неси (Sebstiano Nessi) из адвокатске канцеларије Shellenberg Wittmer (Женева), представник Форума младих арбитара Међународне трговинске коморе за Србију. Модератори расправе су били ко-председавајући Секција за арбитражне делатнике млађе од 40 година Арбитражног удружења, Ненад Ковачевић (ЦМС Београд) и Сара Пенђер (Станковић и партнери).

Желели бисмо да се захвалимо публици посебно за њихово активно учешће и важне коментаре.